Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune-2018

Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov (APC Brașov) va implementa proiectul Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune, care are ca scop creșterea nivelului de cunoaștere a problemei accesului la energie electrică în cadrul așezărilor informale, în 8 județe din Romania: Brașov, Argeș, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara.

Prin acest demers vor fi identificate așezările aflate sub liniile de înaltă tensiune, vor fi cartografiate problemele și nevoile locuitorilor și ale administrațiilor locale pe raza cărora se găsesc aceste așezări și vor fi formulate propuneri și recomandări cu privire la accesul la energie electrică în comunitățile aflate sub liniile de înaltă tensiune.

Proiectul ”Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune” este un proiect pilot pentru România, la acest moment neexistând date publice despre locuirea în aceste zone cu restricții de construire și acces la energie electrică. Proiectul se desfășoară îm perioada martie-decembrie 2019 și beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 60.000 Lei, contribuția APC Brașov la derularea proiectului fiind de 6.800 lei. 
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Enel România.

You may also like...