Biroul de Consiliere pentru Cetățeni Brașov

Despre BCC

 

Nu mai stiti cui să vă adresați, cum să rezolvați o problemă?
Aveți nevoie de informații și consiliere
 
Biroul de Consiliere pentru Cetățeni este un serviciu independent care răspunde nevoilor de informare și consiliere ale cetățenilor în 12 domenii de interes general.
Biroul de Consiliere pentru Cetățeni Brașov este proiectul Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Brasov. Aceasta are ca scop încurajarea și sprijinirea initiativelor menite sa asigure dezvoltarea comunitatii.
 
Servicii:
 
Informare: ce spune legea, unde trebuie sa se adreseze solicitantul, date, ore și un anumit sprijin referitor la cum trebuie utilizata informatia;
 
Consiliere: solicitantul va fi ajutat sa ia o decizie referitoare la modalitatea de rezolvare a problemei sale, expunandu-i-se toate posibilitatile de actiune cu consecintele acestora.
 
 
BCC nu rezolva problemele in locul cetatenilor, ci ofera alternative practice din care acestia pot alege solutia dorita.Acest tip de servicii nu se materializeaza in ajutor material sau financiar, insa ajuta cetatenii sa afle unde si cum isi pot rezolva problemele.

 Principii

Activitatea de informare si consiliere desfasurata de Biroul de Consiliere pentru Cetateni se bazeaza pe patru principii care asigura accesibilitatea pentru orice membru al comunitatii:
 
Independenta fata de interesele politice, religioase, de afaceri sau de orice alt fel.
 
Impartialitate. BCC ofera servicii tuturor cetatenilor, indiferent de statut social sau nivel cultural, religie, rasa, sex, situatie financiara, etnie, orientare sexuala etc.
 
Gratuitate. Pentru acordarea de informatii si consilierea cetatenilor nu se percep niciun fel de taxe.
 
Confidentialitate. Consilierul are obligatia sa pastreze confidentialitatea informatiilor impartasite de catre cetateni si sa nu dezvaluie nimanui in afara Biroului detaliile personale ale solicitantilor.Exceptie fac acele informatii care se refera la actiuni ce constituie infractiune in Romania, conform CoduluiPenal.
 

Misiune

1 Iulie 2009 | 4347 vizualizari
Biroul de Consiliere pentru Cetateni Brasov stimuleaza participarea cetateneasca la viata comunitatii, avand misiunea: “Niciun cetatean nu trebuie sa sufere din cauza lipsei de informatii despre drepturile si responsabilitatile sale si despre serviciile sociale de care poate beneficia “.